Title Image

Lana prirodne svijeće izrađene su od 100% čistog sojinog voska s pamučnim fitiljem i visokim postotkom kvalitetnih mirisnih ulja, bez parabena. Svaka svijeća izlijeva se ručno s puno pažnje.
Svijeće od sojinog voska nastaju iz obnovljivog, biljnog izvora. Potpuno su biorazgradive, netoksične i ekološki prihvatljive.
Svijeće od sojinog voska ne stvaraju čađu. Koristimo samo prirodne pamučne fitilje, bez tragova olova i drugih metala. Svijeće gore čisto bez otpuštanja čađe i toksičnih plinova kao u slučaju parafinskog voska koji je nusproizvod industrije nafte.
Svijeće od soje traju duže. Sojin vosak gori na nižoj temperaturi, pa svijeće gore 50% duže od parafinskih svijeća.
Svijeće od sojinog voska su ekološki prihvatljive. Vosak je biorazgradiv, a spremnik i ambalaža mogu se reciklirati. Ostaci voska lako se čiste toplom vodom i sapunicom.

Ugodni mirisi, kremasti vosak i plamen svijeće, bez čađe, čine naše eko – svijeće dobrodošle u svaki prostor!

Vrijme gorenja: cca 35 sati

Mjere opreza:

  • Ne ostavljajte upaljenu svijeću bez nadzora i blizu zapaljivih predmeta.
  • Držite svijeću van dohvata djece i životinja.
  • Svijeću postavite na toplinski otporan i nezapaljiv držač.
  • Ne palite svijeću kada ostane manje od 5 mm voska.
  • Ne ostavljajte svijeću da gori duže od 4 sata uzastopno.
  • Prije korištenja skratite fitilj na cca o,5 cm.
  • Odstranite ambalažu prije nego što upalite svijeću.

 

Savjeti:

Skratite fitilj – ako skratite fitilj prije svakog paljenja cca 0,5 cm, svijeća će gorjeti na pravoj temperaturi a fitilj će manje dimiti.

Pustite da se otopi – svaki put kada zapalite svijeću, pustite da se vosak otopi u potpunosti, otopljeni vosak će mirišati intenzivnije, a izbjeći ćete stvaranje “tunela” koji bi onemogućio da se vosak pri sljedećem paljenju otopi u potpunosti, te će ostati neotopljen po rubovima case.

Vrijeme gorenja – preporučujemo da svijeća gori između 1-3 sata. Ako svijeća gori kraće, vosak će ostati neotopljen na bočnim stranama čaše, te zbog toga može doći do gašenja fitilja. U tom slučaju ugasite svijeću i uklonite višak voska do je još topao.

Pazite – staklena čaša može postati vruća na dodir!

Reciklirajte staklenu čašu – soja gori čisto, pa na čaši neće ostati ružni garavi ostaci! Operite ju toplom vodom i sapunicom i dalje koristite. Naše ‘zelene’ svijeće su eko-friendly i potpuno biorazgradive!